Industriell belysning i din trädgård

När dagarna blir kortare igen är lampor i trädgården oumbärliga. Numera väljer du även belysning i din trädgård för atmosfären. Där det förr innebar ganska mycket krångel med att bygga ut el hemifrån, kan detta göras mycket enklare med modern teknik. Till trädgården väljer du självklart LED-lampor. De ger samma mängd ljus för betydligt mindre energi än glödlampor. Av den anledningen kan du ofta bara koppla dem till ett batteri. Om det batteriet dessutom är laddningsbart med solljus behöver du i allmänhet inte oroa dig för det på flera år efter installationen. Dessutom går solen upp för ingenting.

Utomhuslampan återuppfunnen
Utomhuslampor har funnits i många århundraden. När allt kommer omkring, vid de rika medborgarnas och adelns hus och villor måste besökarna kunna hitta till ytterdörren även i mörkret. Under den tid då fabriker först byggdes installerades sedan utomhuslampor. När allt kommer omkring förväntades arbetarna arbeta mycket långa timmar. Till en början fungerade dessa utomhuslampor på gas, senare på el. Det fanns olika modeller, men generellt var kännetecknet att de var tuffa och gjorda av metall. Denna linje av lampor är tillbaka, men med en modern twist.

Energieffektiv och med praktiska alternativ
Industribelysningen för trädgården är givetvis lämplig för att klara väderförhållandena i vårt land. Men nu döljer det robusta utseendet även modern elektronik. En utomhuslampa i modern industriell stil använder betydligt mindre energi med LED och fungerar i allmänhet på ett uppladdningsbart batteri. Det finns flera alternativ, till exempel en industriell utomhuslampa med rörelsesensor, som är avsedd att visa vägen till trädgårdsdörren, men som också ger trygghet mot mindre välkomna besökare. Dessutom finns det utomhuslampor för trädgården som ger belysning till din altan om du vill sitta ute. Dessa finns nu även i form av dimbara utomhuslampor, med vilka du själv kan bestämma atmosfären i trädgården.

Varför välja en industriell utomhuslampa?
Det finns nu så många olika industriella utomhuslampor att du alltid hittar en som passar din trädgård. Det finns inte bara de klassiska modellerna som man hänger ovanför dörren utan även till exempel stående modeller som man kan lysa upp en trädgårdsgång väldigt fint med. Dessa kan också vara ett bra komplement till planlösningen av din trädgård under dagen. Industriella utomhuslampor kombinerar atmosfär och funktionalitet. Visste du att det nu också finns industriella pin spots? Med ett robust utseende är de nu en tillgång för din trädgård under dagen. När det blir mörkt kan de vackert accentuera en häck, buskar eller träd med en ljusstyrka som du bestämmer. Fler och fler trädgårdsägare väljer trädgårdsbelysning, inte bara för att sitta, utan också för estetiskt nöje.

Vill du också lysa upp din trädgård? Gör sedan en belysningsplan för att uppnå önskad effekt. Du kan inkludera all slags belysning i detta, som industribelysning och LED-strips. Tips: Rådgör alltid med dina grannar och förhindra att din belysning orsakar olägenheter för dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *