Aktuellt

 

Välkommen

Startbild

 

Välkommen till Voltaire Publishing!

 

Voltaire Publishing ger dig upplysningen 2.0 – vi verkar i de franska upplysningsfilosofernas tradition. Vi ska bli marknadsledande när det gäller populärkultur, för att på så sätt också kunna ge ut den allra mest spännande samtidsdebatten. 

 

 

Frankie och Grannen

I slutet på maj släppte Voltaire Publishing två olidligt spännande nyheter som är utmärkt för hängmattan i sommar. 

Författarduon Buthler och Öhrlund har skrivit den blodigaste och mest hänsynslösa boken någonsin. Grannen kommer ut som inbunden bok och även som ljudbok, uppläsare Stefan Sauk. 

Efter den omåttligt hyllade boken I hundarnas våld har Don Winslow garanterat lyckats igen, Frankie Machine är en maffiadeckare som redan kallats konststycke. Även denna finns som såväl inbunden som ljudbok och uppläsare är Lennart Jähkel. Läs mer om böckerna under Böcker 

 

JA

Vi har precis släppt årets mest hållbara bröllopsbok, JA! er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop av Katharina Brunat. Med fantastiska fotografier av Martina Thalwitzer, stilsäker formgivning av Donald Boström och inspiration och praktiska tips gör denna bok ovärderlig för blivande brudpar.  

Redan d�d

 

Vår nya titel Redan död av Charlie Huston är en mörk vampyrnoirroman om vampyren Joe Pitt som utspelar sig mitt på Manhattan. Vi lanserar även vår blodiga vampyrhemsida www.vampyrguiden.se, med allt du behöver veta om vampyrernas värld. Läs mer under Aktuellt och Böcker. Lyssna även på en intervju med Charlie Huston här. 

 

Blod och jord

 

 

Vi har precis gett ut Ben Kiernans bok Blod och Jord - historien om folkmord och utrotning från Sparta till Darfur. Oumbärlig läsning för alla med ett intresse för historia, men även högaktuell i samband med de rådande folkmordkonflikter som äger rum runt om i världen. 

 

 

 

Innan jul släppte vi vår otroligt spännande kriminalroman I hundarnas våld av Don Winslow som ljudbok. Å

rets definitivt mest spänningsfyllda bok handlar om knarkkartellernas Mexico och korruption ända upp i den amerikanska regeringen.

 

För mer information besök www.donwinslow.se där du även kan tjuvlyssna på boken och läsa de fantastiska recensionerna boken fått i svensk och utländsk press. 

 

Voltaire Publishing har även nyligen släppt tre andra nya spännande titlar, som redan tagit plats i debatten. 

Kokboken, Nyanser av nyttigt, av kostexperterna Pierre Hanell och Jan-Erik Holter lär ut konsten att få ett balanserat liv genom en balanserad kost. Med enkla medel och några förberedelser behöver bra mat inte vara krånglig mat.

I DNs kulturdel har Torbjörn Elensky redan kallat Kenan Maliks bok From Fatwa to Jihad årets viktigaste debattbok.  ”Det är bara att hoppas att ’From Fatwa to Jihad’ snarast översätts och ges ut på svenska.”, skriver Elensky. Och nu finns boken ute i handeln, översättning av Joachim Retzlaff.  

Thomas Friedmans bok The world is flat har fått miljoner läsare att se globaliseringen på ett helt nytt sätt. I slutet på augusti släppte vi boken Hett, platt och trångt, där Friedman fortsätter sin kamp mot den globala uppvärmningen och förklarar hur den tekniska utvecklingen måste etablera ett miljöperspektiv. 

Läs mer under Aktuellt och Senaste böckerna.

 

nyheter 

 

 

 

  

 

 


NyhetsbrevSenaste böckerna


S� skriver du romaner och novellerJA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt br�llop
GrannenFrankie Machine
Redan d�dBlod och Jord