Aktuellt

Våra författare

Charlie Huston romandebuterade 2004 med den första boken i trilogin om Hank Thompson, Caught Stealing. Sen dess har han utgivit ytterligare tio romaner, däribland de fem om Joe Pitt, och dessutom skrivit manus till tecknade serier och grafiska romaner för Marvel Comics. Han och hans fru, skådespelerskan Virginia Louise Smith, är bosatta i Los Angeles, men har tidigare bott på Manhattan.

Katharina Brunat har en bakgrund som journalist och har skrivit för tidningar som Aftonbladet, Camino, Escape, Metro m.fl. Hon har även flera års erfarenhet som event manager. Idag driver hon sajten Ecobride.se där du hittar samlad inspiration, tips och nyheter om produkter och tjänster för etiskt och ekologiskt hållbara bröllop. Katharina Brunat är även en flitigt anlitad föreläsare och moderator och utbildar företag som arbetar med bröllop i hur de kan svara på sina kunders ekoönskemål. Idéen till boken fick när hon skrev en uppmärksammad artikel om ekobröllop i livstilsmagasinet Camino. JA! er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop är hennes första bok.

 

Dag Öhrlund 

är en svensk författare, journalist och fotograf som skrivit och medverkat i 20 böcker när han 2007 romandebuterade med boken"mord.net" som har sålts till tio länder. Sedan dess har det blivit sju böcker till och flera nya är på väg. Med sin vassa penna och sitt samhällsengagemang har han tillsammans med Dan Buthler gett oss spänningsböcker som håller dig i ett fast grepp från första sidan.

Dan Buthler är född i Rønne, Danmark och är förutom författare även civilekonom,med inriktning mot marknadsföring och Internet. Genom sitt intresse försammanhang och politik passade han utmärkt som samarbetspartner till skribenten Dag Öhrlund.

 

Ben Kiernan är född 1953 i Melbourne, Australien, och är nuprofessor i historia, internationella studier och områdesstudier och ansvarigför folkmordsprogrammet vid Yale University.

I tjugoårsåldern besökte Kiernan Kambodja men lämnade landetprecis innan de röda khmererna utvisade alla utlänningar. Efter hundratalsintervjuer med flyktingar från Kambodja blev han övertygad om att ettomfattande folkmord begåtts. Han lärde sig khmerernas språk och utförde endjupgående forskning i Kambodja och har sedan dess skrivit ett antal kritikerrosade böcker i ämnet. Han är grundare av det prisbelönta programmet för kambodjanska folkmordsstudier och folkmordsprogrammet vid Yale University och har publiceratöver 100 forskningsartiklar om sydöstra Asien och folkmord.

Ben Kiernan undervisar i historia med inriktning på sydöstraAsien, Vietnamkriget och folkmord genom tiderna och är gift med den hyllade historikern Glenda Gilmore, som etablerat sig genom sin forskning om denamerikanska södern. 

 

Thomas L.Friedman, en världsberömd författare och journalist, började sin karriär på The New York Times, 1981, som finansreporter med inriktning mot OPEC- och oljerelaterade nyheter. Senare arbetade han bland annat som internationell ekonomikorrespondent. Trefaldigt Pulitzerprisbelönad har han rest hundratusentals mil för att rapportera om konflikten i mellanöstern, kalla krigets avslut, USAs inrikes– och utrikespolitik och terroristhotets effekt på världen. Hans kolumn om internationella frågor, publiceras två gånger i veckan i The New York Times och även i hundra andra tidningar världen över.

Friedman är utbildad vid Brandeis Universitet, med en examen i Mellanösternstudier och en fil. Mag i moderna Mellanösternstudier vid Oxfords universitet. Han har tilldelats åtskilliga hederstitlar vid universitet runt om i USA och är gästprofessor vid Harvard universitet. Idag bor han i Bethesada, Maryland med sin fru och deras två döttrar.

Kenan Malik är statsvetare, författare, föreläsare och journalist, född i Indien men uppvuxen i Storbritannien. Han har länge kämpat mot rasism och förtryck, och för uttrycksfriheten. Han har tidigare skrivit böckerna The Meaning of Race (1996), Man, Beast and Zombie (2000) och Strange Fruit: Why Both Sides are Wrong in the Race Debate (2008).

Pierre Hanell är utbildad kock, naturläkare och produktutvecklare av hälsosam mat, med ett stort intresse för kost, hälsa, ekologi och miljöfrågor. Genom sin 30-åriga erfarenhet och forskning inom mat och hälsa vill han motivera andra att ta ansvar för sig själva och sin omgivning. 

Jan-Erik Holtter är utbildad ayuruvedisk hälsokonsulent och kroppsterapeut som sedan sex års ålder haft ett stort intresse för människokroppen. Han har drivit en egen praktik som hälso coach för både privatpersoner och företag och vill inspirera andra till ett mer hälsosamt liv.

Lars Åke Augustsson är född 1949 och debuterade år 1969.  Under dessa 40 år som författare har han publicerat nästan lika många böcker – såväl skönlitteratur som reportageböcker och skrivarhandböcker.  Sedan många år har Lars Åke Augustsson också arbetat för andras skrivande. Som ledare för otaliga skrivarkurser och seminarier, och tillsammans med kollegan Stig Hansén driver han företaget Manusdoktorn, som ger rådgivning åt enskilda författare.

Don Winslow föddes i New York men växte upp på Rhode Island. Med en karriär som bland annat skådespelare, regissör, teaterchef, safariguide och privatdeckare har han fått vida erfarenheter innan han till slut blev författare. Han har fått flera litterära nomineringar och priser bland annat en Edgar och The Shamus Award. Don Winslow bor på en ranch utanför San Diego med sin fru, Jean, och sin son, Thomas.  

Carol O’Connell var en mindre lyckad konstnär i New York när hon skapade den hårdaste och mest kompetenta kvinnliga detektiven i kriminalhistorievärlden. Nu har hennes serie om Kathy Mallory blivit succé världen över och vi på Voltaire Publishing är stolta över att presentera dessa fascinerande, spännande och välskrivna deckare. 

Johan Norberg är idéhistoriker och en flitig bloggare, som på olika vis och inom olika ämnen ständigt utforskar den mänskliga frihetens villkor. Han har skrivit ett tiotal böcker, bland annat om entreprenörskap, mänskliga rättigheter och Vilhelm Moberg. Hans hyllade globaliseringsmanifest Till världskapitalismens försvar har översatts till mer än 20 språk, bland annat arabiska, turkiska och kinesiska.

Boris Benulic är en svensk journalist och kolumnist i tidningen Metro. Han har tidigare arbetat som bl.a. redaktör, TV-reporter, marknadschef i bokförlag, och med marknadsföring i Volvo och Arbetsmarknadsstyrelsen. I dag är han VD för Kraft&Kultur, en elleverantör som förutom att sälja elkraft även vänder sig till människor som är intresserade av miljöfrågor och kultur.

Boris Benulic beskriver sig själv ideologiskt som marxist, men han har även framfört utrikespolitiska ståndpunkter som väckt upprördhet inom den svenska vänstern. Bland annat stödde han USA:s invasion av Irak år 2003, och gick till angrepp mot de som demonstrerade mot kriget.

John Dickie, författaren till den enormt uppmärksammade Cosa Nostra, om den Italienska maffian, har nu skrivit en episk berättelse om den Italienska kokkonsten. Delizia! Mat och Myt, beskriver hur den italienska kokkonsten blev världens främsta! Dickie tar oss med på en resa genom historien, från medeltidens Milano till renässansens Ferrrara. John Dickie är professor i Italienska Studier på University of London, Storbritannien.

Walesiska Charlotte Greig är singer-songwriter med flera prisbelönta album bakom sig. Den moderna kvinnas guide till sex och europeiska tänkare är hennes första roman. Det är en storslagen berättelse som pulserar av åtrå, längtan efter närhet och klarhet. En berättelse om en ung kvinnas försök att frigöra sina tankar - och sin sexualitet.

Agnes af Geijerstam är journalist med inriktning på mode och populärkultur. Mode för att hon alltid har tyckt om nya saker, populärkultur för att det inte riktigt går att separera de två områdena. Och för att hon är en filmnörd med särskild kärlek till anakronistiska kostymdramer. För tillfället jobbar hon med tidningen Rodeo, där en massa bra mode och kultur skänks bort alldeles gratis, och med egna modetidskriften Litkes. Har under översättningen av Handbok i stil bland annat lärt sig det bästa sättet att få mjuk hud. 

Francine Maroukian är redaktör för Esquire och skriver ofta för Town & Country och InStyle. Sarah Woodruff är redaktör och konsult. Tillsammans har de sammanställt experternas allra bästa stiltips i boken Handbok i stil.   

Jan Kallberg är från början jurist som fortsatte i IT-branschen men som skrivit sedan 20-års åldern. Han har skrivit åtta böcker. Så sänkte jag Sovjetunionen är hans första roman. Jan har bott utomlands i över tio år, huvudsakligen i USA, och fått en perspektiv som skiljer sig från den litterära stil som varit rådande. Den är mer rakt på, stundom kontroversiell men eftersträvar framförallt låta oss möta livets paradoxer i form av hisnande och sammanvävda berättelser. Hans berättarstil berör, upprör och förför i en blandning där läsaren stundtals själv möter verkligheten som är så främmande att man tror att det är uppdiktat - och det fiktiva som tas för det verkliga.


NyhetsbrevSenaste böckerna


S� skriver du romaner och novellerJA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt br�llop
GrannenFrankie Machine